te weinig beoordelingen
Faunatuurlijk, Vlagtwedde

Nog niemand heeft een review geplaatst voor Faunatuurlijk, ben jij de eerste?

Dierenpension Faunatuurlijk is niet zomaar een dierenopvang. Het is één van de weinige, wellicht zelfs enige dierenpension met een holistische visie en missie. Holistisch houdt voor ons in dat wij kijken naar ‘het geheel’. Elk dier wat bij ons komt logeren heeft zijn eigen rugzakje. Het komt uit een eigen gezin en woonomgeving. Bij ons is dit dier samen met andere dieren die elk een eigen rugzakje hebben. Samen in de groep bevinden ze zich in onze leefomgeving, met weer zijn eigen geuren en kleuren. Een omgeving die gevormd wordt door het huis, anderzijds de omgeving én de mensen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heel persoonlijke verzorging. Aandacht voor het individuele dier in roedelverband: een werkwijze die wij graag holistisch noemen.


Huiselijke opvang in roedelverband

De meeste honden leven graag samen met anderen, daardoor kunnen we met een gerust hart zeggen dat het een heel sociaal maatje is. Thuis behoren wij tot het sociale clubje, op vakantie bestaat dit sociale clubje uit zijn soortgenoten. Super leuk, want wie spreken de hondentaal nu beter dan honden zelf? Naast een vertrouwd gevoel leren de honden ook vaak veel onderling. Ze houden elkaar bezig, brengen afleiding en zijn nooit ‘alleen thuis’.

Huiselijke opvang heeft heel veel positieve uitwerkingen op de hond. Thuis wonen ze ook in huis dus waarom zou je op vakantie in een hok willen zitten? Dit brengt onnodig stress met zich mee. Waarvoor zouden we daarvoor kiezen? De woonkamers voor de honden zijn ingericht zoals thuis, met een bank en luie stoelen, tafels, keuken, mandjes, kussens, kleden, plantjes, schilderijen en prulletjes. Met name voor wat onzekere, angstige hondjes biedt dit veel bescherming. Een hondenpension waar alle honden welkom zijn. We sluiten namelijk niks op voorhand uit, waardoor ook honden met een rugzakje een nieuwe kans krijgen.


Biologisch en ecologisch

We zijn ons bewust van onze omgeving en de wereld waarop wij wonen, daardoor geven wij standaard biologische diervoeding aan onze logés. Niet alleen biologische vlees brokken staan op het menu, ook paté of vegetarische/veganistische brokken. Een biologische voeding houdt in dat geen enkel product chemische antioxidanten, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen, geraffineerde suikers of genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevat. De voeding is proefdiervrij en is uiteindelijk een gezonde keuze.

Naast de biologische voeding wordt er alleen gebruik gemaakt van ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen. Door natuurlijke, afbreekbare producten te gebruiken belasten we de natuur zo min mogelijk én is dit het veiligst voor onze logés.


De beste zorg

Met recht kunnen we zeggen dat we de beste zorg bieden die er is. Deze zorg is niet alleen op onze logees gericht maar net zo op het baasje. Er is altijd persoonlijk contact. Een kennismaking met al dan niet een proefdag waarin we samen een bak koffie doen zodat de eerste basis gelegd kan worden. Deze basis is heel belangrijk omdat het vertrouwen er moet zijn voor een geslaagde vakantie. Niet alleen die van de hond, maar zeker die van het baasje! We houden je tijdens de vakantie op de hoogte door middel van appjes of een mailtje. Er worden veel foto’s en filmpjes gemaakt zodat je als eigenaar indien gewenst toch stiekem ook een beetje mee kunt kijken.


Verzorgingsplan

Van alle logees wordt een verzorgingsplan geschreven. Na het eerste bezoek wordt dit verslag gedeeld en opgeslagen in onze administratie. Zo kun je als baas rustig doorlezen wat er allemaal gebeurt is. Daarnaast is het voor ons heel prettig altijd terug te kunnen lezen wat er in het verleden is voorgevallen. Bijzonderheden worden nadien toegevoegd zodat er een individueel zorgplan ontstaat, voor beide partijen inzichtelijk.


Veterinair

Het bijzondere aan de honden opvang van Faunatuurlijk is de veterinaire kennis en ervaring die aanwezig is. Zo bieden wij dieren met extra medische zorg een vertrouwd thuis. Denk hierbij aan suikerziekte, hartproblemen, nierproblemen, blaasproblemen, herstel na operatie, gewrichtsproblemen en ga zo maar door. Deze kennis en ervaring wordt tevens gedeeld onder alle vestigingen. Natuurlijk zijn we aangesloten bij een vertrouwde dierenartsenpraktijk in de buurt. Zo kunnen we de beste medische zorg garanderen voor je maatje. Wij zijn een grote voorstander van titerbepalingen en laten (overmatig) vaccineren graag achterwege.


Ervaring, kennis en visie

Bij ons komt je maatje in zijn Tweede Huis thuis. Wij hebben een berg aan ervaring op gebied van (roedel)honden en zijn in bezit van alle wettelijke papieren en certificaten. Vak gespecialiseerde opleidingen op gebied van (medische) zorg, training, gedrag, dierencommunicatie etc. behoren tot het standaard pakket.

Faunatuurlijk gaat uit van een Holistische denk- en werkwijze. Wij zijn ervan overtuigd dat alles met elkaar samen hangt. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Alles is met elkaar verbonden. Mensen en dieren worden dus niet als individueel gezien, maar als een belangrijk deel van het geheel.

Wij verbinden mensen, dieren en de natuur met elkaar waarbij het welzijn van deze aarde centraal staat. * Samen voor een betere wereld *

Faunatuurlijk

Bovennieuwlandsweg 1
9541 SZ Vlagtwedde
Groningen, Nederland

Telefoon: +31 (0)599-638309
Bgg: +31 (0)6-36434953
KvK: 53138783


Javascript moet aanstaan om dit e-mailadres te kunnen lezenSoorten dieren: Honden, Katten
Service: Wassalon, Trimsalon, Dagopvang, Haal- en brengservice
Diversen: Aequor leerbedrijf, Titerbepalingen en Biologische Diervoeding

Openingstijden:


Maandag t/m zaterdag: 08:00 - 18:00
zon- en feestdagen gesloten

Alleen volgens afspraak
Plaats een review
Om spam en laster tegen te gaan is het alleen mogelijk om een review te plaatsen als je bent ingelogd.

Klik hier om in te loggen »

Zijn de gegevens van dit pension niet correct? Of heb je aanvullingen?

Andere pensions in de buurt van Vlagtwedde